26 Ocak 2015 Pazartesi

Kitap Tag | Mimlendik!


Merhabalar! Yeni bir etkinlikle karşınızdayız. Beni etiketleyen Hayal Perest'e teşekkür ederim. :')

1- Kitap okumak için evde belli bir yerin var mı?
Genel olarak kendi odamda, yatağımda okurum. Sürekli aynı ortamda olmaktan sıkılırsam da, oturma odasında, camın önündeki koltukta okuyorum. :D

2- Ayraç mı yoksa rastgele bir kağıt parçası mı?
Ayraç tabii ki... Takıntılı derecede üstelik. :D Ama o an ayraç bulamazsam kağıt parçası da koyabilirim. Hiçbir zaman, çocukluğumda bile sayfa katlayan biri olmadım. Katlayan insanları gördükçe içim cız ediyor. Kıymayınız güzelim kitaplara...

3- Kitap okumayı belirli bir zamanda mı durdurursun yoksa belirli bir bölümde ya da bölüm başında mı durdurursun? 
Hiç belli olmuyor ama öyle yarım saat okuyayım, bırakırım olayını çok nadir yaparım. Genel olarak bölüm başında bırakıyorum. Defalarca kez paragrafın ortasında, kitabın en heyecanlı yerinde bırakmışlığım da var. Onlar istisnai durumlar tabi. :')

4- Okurken yemek yemek mi bir şeyler içmek mi? 
Bana kalsa ikisi de tercihim. Fakat hem bir şeyler yiyip, hem okumak zor oluyor. Kitabın kirlenme riski de artıyor. O yüzden bir şeyler içmeyi tercih ediyorum.

5- Kitap okurken televizyon seyretmek mi müzik dinlemek mi?
Müzik dinlemek... Sınıf ortamının o karmaşasında, gürültüsünde bile hiç rahatsız olmadan okuyabilen biriyim ama televizyon izlerken bunu yapamam. Yapsam bile ne kendimi tam olarak kitaba verebiliyorum ne de tam olarak izlediğime odaklanabiliyorum. Zaten çok fazla televizyon izleyen bir insan değilim. Haftada bir iki saat civarı ancak izliyorumdur. O zaman dilimi içerisinde de baktığım şey, haberler oluyor.

6- Tek seferde bir kitap mı yoksa birden fazla kitap mı?
Tek kitap... Aslında bu aralar tatilde olduğum için iki üç kitabı aynı anda okuyorum. Fakat normalde tek kitaptan yanayım. Yoğun bir programım var. Bir kitabı zor okuyabiliyorken aynı anda ikisini okusam kafayı yerdim herhalde. :D 

7- Okurken evde mi yoksa her yerde mi okumayı tercih edersin?
Her yerde rahatlıkla okurum. Mutlaka ev olacak diye bir kuralım yok. :')

8- Kitabın, kafanın içinde yüksek sesle okunması mı yoksa sessizce okunması mı?
On bir soru arasında en çok zorlandığım soru bu oldu. Sanırım benim kafamın içinde yüksek sesle okunuyorlar. :D

9- Önündeki sayfaları okur musun yoksa sayfaları atlar mısın?
Hiçbir zaman sayfa atlamadım. Çok sıkıldıysam kitabı yarım bıraktım. Bazılarına sonradan bir şans daha verip, tekrar okudum. Bazıları öylece kaldı.

10- Ciltli kitap mı karton kitap mı?
Az önce bu soruyu görünce kitaplığıma baktım da... Benim hiç ciltli kitabım yokmuş. :D O yüzden ciltli diyebilme şansım hiç yok sanırım. :D Karton kitap diyorum.

11- Kitap yazıyor musun?

Daha önce yazmışlığım, çeşitli forumlarda yayımlamışlığım var ama şimdi onları okuduğumda çok amatörce olduklarını; eleştirilecek taraflarının, övülecek olanlardan daha fazla olduğunu görüyorum. Tekrar bu iş için kollarımı sıvar mıyım, hiç bilmiyorum. Yazmak, çocukluk hayalim aslında... Bilemiyorum yani. Şu an olmasa da belki bir gün yazarım. Neden olmasın?


Ben de, bizim gibi yenilerden olan Mirayda ve Ceyda'yı (Ayrıkvadi) etiketlemek istiyorum. Kolay gelsin kızlar. :')

1 yorum:

  1. Yaptığın için teşekkürler ;)
    8.soruya cevabını sevdim :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...