21 Ocak 2015 Çarşamba

Kitap Yorumu: Günahlar ve İğneler | Karina Halle

Kitap Adı: Günahlar ve İğneler 
Özgün Adı: Sins & Needles
Seri: The Artists Trilogy (#1)
Yazar: Karina Halle 
Tür: Yeni Yetişkin, Romans
Çevirmen: Ömer Mülazım 
Yayıncı: Novella 
Sayfa: 400


Derinize işleyen günahlardan asla kurtulamazsınız

Ellie, bir dolandırıcı, bir hırsız, profesyonel bir yalancı. Aynı zamanda, kendisine çektirdiklerini dünyaya ödetmek isteyen bir kaybeden. Küllerinden doğmak için büyüdüğü kasabaya geri dönüyor.

Camden, bir dövme sanatçısı, kendisi olmaya çalışırken aldığı yaraları sarmaya uğraştıkça batıyor. Yıllar sonra ortaya çıkan eski aşkı Ellie işleri daha da karıştırıyor.

Javier, kendisini dolandırıp kaçan Ellie'nin peşine düşmüş azılı bir suçlu. Ellie'yi her ne pahasına olursa olsun elde etmek istiyor.

Bir kazananı, iki kaybedeni olan bu kedi fare oyununda kozunu doğru oynayan tüm dengeleri altüst ediyor.
Bu baş döndürücü oyuna var mısınız?


Üşengeçliğimden bir türlü yazamadığım Günahlar ve İğneler yorumunu artık yazmanın zamanı gelmişti sanırım.
Uzuun zamandır yayın haklarının alınmasını istediğim bir seriydi Artists Üçlemesi. Novella'nın aldığını duyduğumda ise sevinmedim desem yalan olur. Şu sıralar elimi hangi kitaba atsam neredeyse hepsini birbirine benzetiyorum çünkü. Bu yüzden Günahlar ve İğneler güzel bir değişiklik oldu benim için.

Ellie, kendisine ailesinden miras kalan dolandırıcılık işini yıllardır profesyonel bir şekilde sürdürüyor. Fakat bir gün yakalanmasına ramak kalıyor ve bir süre bu tür işlerden elini, eteğini çekip büyüdüğü kasabaya, dayısının yanına dönmeye karar veriyor. Kasabaya döndüğünde ise hiç beklemediği, eski bir dostuyla karşılaşıyor.
Camden kasabada dövme sanatçısı olarak hayatını kazanıyor ve Ellie'yi yıllar sonra gördüğünde ister istemez şaşırıyor. Bu şaşkınlık yerini intikam duygusuna bırakmakta da gecikmiyor tabii. Yıllar önce, lise yıllarında yakın arkadaş olan bu ikili Ellie'nin normal olma sevdası yüzünden ağır bir darbe alıyor. Camden kendini aldatılmış hissediyor ve daha sonra Ellie'nin habersiz kasabayı terk etmesi de bu hissi körüklüyor. Şimdi ise elinde bir fırsat var ve Ellie'ye bunu ödetmek istiyor.


Peki bu arada Ellie boş mu duruyor dersiniz? Bir dolandırıcı için bu iş bağımlılık gibidir ve kolayca vazgeçilmez. Tamam bırakıyorum dediğinde bırakılacak bir iş değildir. Her zaman bu son dense de mutlaka devamı gelir ve Ellie için de aynen böyle oluyor. Elindeki para suyunu çekmeye başladığında ve Camden'ın çok iyi para kazandığını gördüğünde, kurnazca bir plan yapmaya başlıyor. Fakat ne yazık ki işler umduğu kadar kolay gitmiyor onun açısından.

İş üstünde Camden'a yakalanması tüm planlarını yerle bir ediyor. Camden ise eskiden olduğu gibi Ellie tarafından yine(!) ihanete uğradığından dolayı oldukça kızgın ve intikam alma arzusu had safhada. Bu demek değildir ki Ellie'yi kendi çıkarları için kullanamasın. Evet işler bu noktada daha da karışıyor. Çünkü  kirli bir geçmişi olan sadece Ellie değil. Camden da bir takım pis işlere bulaşmış ve kendine yeni bir gelecek kurup geçmişini arkada bırakmak için Ellie'nin dolandırıcılık yeteneklerini kullanmayı düşünüyor.

Sen bana aitsin, Ellie Watt.  

Fakaaaat... bu kitapta hiçbir şey öyle sanıldığı kadar kolay değil. Zira Ellie'nin geçmişinde fazlasıyla kızdırdığı bir adam hala peşinde. Üstelik bu adam pek de hafife alınacak bir tip değil. Javier, Ellie'ye her açıdan ilklerini yaşatan, tehlikeli ve yasadışı işlerle uğraşan eski sevgilisi. Dayanılmaz bir çekiciliği olan Javier, ne olursa olsun Ellie'yi tekrar yanında görmekte oldukça ısrarlı ve kararlı. Bunun için de her yolu denemekten çekinmiyor kendisi.


Ve kitap öyle bir yerde bitiyor ki, insanın isyan etmemesi işten değil. Hala daha etkisinden çıkabilmiş değilim ne yazık ki. Yayınevi kısa zamanda ikinci kitabı çıkarmazsa tacizlerim en yakın sürede başlayacaktır demedi demeyin :D
Ah bu arada söylemezsem içimde kalır, umuyorum ki Novella yayınları serinin ara kitabı olan On Every Street'i de çevirmeyi ihmal etmez. Ellie'nin Eden olarak sürdüğü hayatı ve Javier ile olan ilişkisini gerçekten çok merak ediyorum! *-*


4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...