17 Aralık 2014 Çarşamba

Kitap Yorumu: Umutsuz | Colleen Hoover

Kitap Adı: Umutsuz
Orjinal Adı: Hopeless
Yazar: Colleen Hoover
Seri: Hopeless #1
Tür: Romantik, Genç Yetişkin
Çevirmen: Kübra Tekneci
Yayıncı: Epsilon
Sayfa: 425

Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.

Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir. 

Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.


Bana bu kitabı üç kelimeyle tanımla deseler, "şaşırtıcı, mükemmel ve içimizden" şeklinde cevap verirdim. Hani böyle bittikten sonra sarılıp, bir süre o dünyadan çıkamadan aptal aptal sırıttığınız kitaplar vardır ya, Umutsuz da benim için onlardan biriydi.

Kitabımız, ana karakterimiz olan Sky'ın, devlet okuluna kaydolmasıyla başlıyor. Sky, annesinin teknoloji karşıtlığı yüzünden her şeyden bihaber, evde eğitim alarak büyümüş bir kız... On yedi yaşında ve ilk defa okula gidiyor. Okulun ilk gününün ardından markette Dean Holder isimli bir gençle tanışıyor. İşte işler, tam olarak burada ilginçleşiyor. Sky'ın geçmişi, Holder'ın garip ve gizemli kişiliği... Siz daha ne olduğunu anlamadan bir bakıyorsunuz ki, kitabın ilk iki yüz sayfasını geride bırakmışsınız.



Eminim bu paragraftan sonra "aaah, liseli aşık kitabı mıymış," diye düşünmüşsünüzdür. Ama okuyunca göreceksiniz ki, uzaktan yakından alakası yok. Sevgili yazarımız bizi öyle bir ters köşe yapıyor ki... Hem sinir oluyor, hem de bir an önce ne olacağını öğrenmek için sabırsızlanıyorsunuz. 

Benim en çok hoşuma giden şey, Holder'ın kolundaki "Umutsuz" dövmesinin gerçek anlamıydı. Sanırım asla düşünüp, bulamayacağım bir şey olduğu için beni bu kadar çok şaşırttı. 

Sky ve Holder'ın arasındaki ilişki ise bambaşkaydı. Aralarındaki bağ, birbirlerinden kaçtıkları zaman bile yine birbirlerine kenetlenmeleri öyle güzeldi ki. Çoğu yeri yüzümde garip bir gülümsemeyle okudum.

Çok içeriğe girerek yorum yapmayı sevmiyorum, o yüzden daha fazla yazmayacağım. Herkesin okuduğu zaman kendinden bir şeyler bularak, durup düşüneceği bir kitap olduğuna inanıyorum. Ayrıca çeviride olsun ya da yazarın anlatımında olsun öyle rahatsız edici bir nokta yoktu. Dili de çok ağır değildi, zamanı olan herkesin rahatlıkla beş altı saatte bitirebileceği bir kitaptı.

Yeni, değişik bir tat arıyorsanız bir bakın derim. :')

5/5


***




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...