23 Aralık 2014 Salı

Kitap Yorumu: Aşkın Müziği | Kylie Scott

Kitap Adı: Aşkın Müziği
Özgün Adı: Lick
Yazar: Kylie Scott
Seri Adı: Stage Dive (#1)
Tür: Romantik, Yeni Yetişkin
Çevirmen: Müge Hestbaek
Yayıncı: Yabancı
Sayfa: 320



Vegas'ta geçireceği gecenin sabahını hiç de böyle planlamamıştı… 

Evelyn Thomas'ın yirmi birinci doğum gününü Las Vegas'ta kutlamak gibi büyük planları vardı. Ama kesinlikle akşamdan kalma bir halde banyo zemininde uyanmak, otel odasında son derece yakışıklı ve dövmeli yarı çıplak bir adamın varlığı ve parmağında King Kong'u korkutabilecek boyutta bir yüzük bu planlar arasında değildi. 

Bir de tüm bunların nasıl olduğunu bir hatırlayabilseydi…


Aşkın Müziği, çok fazla beklentiye girmeden ama sabırsızlıkla beklediğim bir kitaptı. Gerek kapağı, gerek konusu ile fazlasıyla çekmişti beni kendine.

Evelyn yirmi birinci doğum gününü kutlamak için en yakın arkadaşı ile Las Vegas'a gitmeyi ve çılgınlar gibi dağıtmayı planlıyor. Fakat onun için bile çılgınlığın bir sınırı var. Kendisini dehşet bir baş ağrısı, yunan tanrısı gibi bir adam ve beş karatlık bir yüzükle bulması, bu sınırları kesinlikle aştığını belirten ilk ipuçları oluyor onun için. Hiçbir şey hatırlamaması ise tuz biber oluyor adeta. Sonra bir de ne öğrensin?! Meğer yunan tanrısı hayatını birleştirdiği biricik kocasıymış!

''Yani... Yani şu işi bir netliğe kavuşturalım. Dün gece ne yaptığımızı hatırlamıyorsun, öyle mi?'' 
''Hayır,'' dedim, yutkunarak.  ''Dün gece ne yaptık?'' 
''Evlendik! Kahretsin. Evlendik!''  diye kükredi. 

Olaylar bu şekilde başlamış oluyor. Evelyn'in hiçbir şey hatırlamaması fakat David'in her şeyi hatırlaması, kitabın başındaki pamuk şekeri gibi olan ruh halini değiştiriyor ve Evelyn'e karşı sertleşiyor haliyle. İkili en mantıklı şeyin boşanmak olduğu konusunda kararlı olarak yollarını ayırıyorlar. Evelyn evine dönmeyi ve tüm bu olayları hiç yaşamamış gibi davranmakta kararlı. Tabi unuttuğu kısım artık bir rock starla evli olduğu.


Ünlü bir grubun gitaristi ile evlenip de saklı kalmanın imkansız gibi bir şey olduğunu kısa bir zamanda anlıyor Evelyn ve David'in de önerisi ile boşanma süreci bitene kadar Los Angeles'a, David'in yanına taşınıyor. Asıl zorluklar bundan başlıyor. Akbaba gibi avukatlar, medyada çıkan haberler, kötü adamlar, kötü kadınlar derken ikili epey bir yıpranıyor ve çareyi baş başa kalabilecekleri, her şeyden uzak olabilecekleri bir yere gitmekte buluyorlar. Bu süre içerisinde birbirlerini daha iyi tanımaya ve ilişkilerine bir şans vermeye karar veriyorlar. Her şeyden uzak bir baloncuğun içinde yaşarken gayet de başarılılar ilişki konusunda fakat dönmeleri gereken bir gerçeklik var ne yazık ki.

İlişkilerinin temeli 'sır yok yalan yok' olarak belirleniyor ama David'in sırları ve geçmişi aralarına girdiğinde Evelyn daha fazla dayanamıyor, evine geri dönüyor. Sonrası ise affetme, affettirme süreci olarak geçiyor diyebilirim.

Başlarda çok eğlenceli bir şekilde başlanıyor kitaba fakat sonrasında bir durağanlık kısmı oluyor maalesef. Sonlara doğru toparlıyor ama yazar. Bu türü seven okurların, beğenerek ve eğlenerek okuyacağı bir kitap olduğuna inanıyorum.

Her grup üyesini anlatan, serinin diğer kitapları ise şu şekilde ;

Lick (#1)
Play (#2)
Lead (#3)
Deep (#4)







Yabancı Yayınları, serinin devamı için umarım çok bekletmez bizi. Hepsi ayrı ayrı büyük merak uyandırdı üzerimde. Ama Malcom bir tık daha yukarıda sanırım :D

Ve son olarak, kitabın kapağı ve o muhteşem güzellikteki ayraç için yayın evine teşekkürü borç bilirim. Gitar şeklindeki ayraç ile uzun süre aşk yaşadığım ve kitaba odaklanamadığım doğrudur *-*


4/5

2 yorum:

  1. Seri tamamlanınca alıcam, yoksa asla bekleyemem. Kattiyen nayır nolamaaz! :D Bu arada bende seni bloguma beklerim :3 http://kitap-gurmesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında alabilirsin bence :D Kitaplar birbirleriyle bağlantılı değil ne de olsa. Gerçi bu kitapta diğer karakterleri tanıdıkça yine de meraklanıyor insan :D Hemen uğruyorum! *-*

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...