24 Mart 2015 Salı

Kitap Yorumu: Sana Teslim Oldum | Anna Campbell


Kitap Adı: Sana Teslim Oldum
Özgün Adı: My Reckless Surrender
Yazar: Anna Campbell
Seri: -
Tür: Romantik, Tarihi Romantik, Yetişkin
Çevirmen: Oytun Öz
Yayıncı: Epsilon
İlk Baskı: Mayıs, 2011
Sayfa: 423

Kolay zaferlerden, boş zevklerden bıkıp usanmış tecrübeli bir çapkın olan Ashcroft Kontu Tarquin Vale'nin içgüdüleri, karşısına aniden çıkıveren taşralı dul Diana Carrick'e karşı dikkatli olmasını söyler. Fakat kadın utanmaz ısrarcılığıyla, yakışıklı ve günahkâr lordu tamamen gafil avlar. Enfes bir kadındır ve tüm baştan çıkarıcılığıyla lorda sevgilisi olmak istediğini söylemiştir! Ancak Ashcroft'un ilgisini asıl çeken, Diana'nın cüreti ya da güzelliği değil, yüzündeki şehvetli maskesinin ardında hissettiği masumiyetidir. 
Sona erdiğinde kendisini özgür kılacak bu baştan çıkarma serüvenine büyük bir kararlılıkla atılan Diana, gözlerini çapkınlıklarıyla nam salmış Ashcroft Kontu'nun üzerine diker; bu esrarengiz hovardanın, şeytani bir günahkârlık dışında herhangi bir özelliği olabileceğini aklının ucundan bile geçirmez. Fakat yakışıklı asilzadenin dudakları büyüleyici, parmakları sarhoş edicidir Hatta ne pahasına olursa olsun saklaması gereken o tehlikeli sır bile Diana'yı Ashcroft'un karanlık cazibesinden koruyamaz. 
Ne yaptıklarını bilmeseler de büyük bir coşku içerisinde ateşle oynamaya başlamışlardır. Artık fitil ateşlenmiştir ve hiçbir kaçış yoktur Teslim olmak dışında! 


Belki bu sefer historical okumayı severim diye başladım, yine olmadı. Zavallı kitap kaç gündür elimde sürünüp duruyor. Bu tarz kitaplarda anlatılan yerleri, yaşanılan çevreyi, giyim ve konuşma tarzlarını çok seviyorum ama bunların dışında beni çeken hiçbir şey yok. Belki de genel olarak işlenen konuların aşk olmasından dolayı sevemiyorumdur çünkü günümüz aşk romanlarını okumayı da çok tercih etmiyorum.

Sana Teslim Oldum, Diana Carrick isimli bir dulun Lord Burnley ile kendi çıkarları doğrultusunda bir anlaşma yapmasıyla başlıyor. Diana'nın yapması gereken şey gayet açık: Ashcroft Kontu Tarquin Vale'nin sevgilisi olup, ondan hamile kalmak. Karşılığında ise doğduğu günden beri adeta taptığı Cranston Abbey malikanesine sahip olacak. Tabii ki hiçbir şey anlattığım kadar kolay olmuyor. Çünkü sevgili Diana'mızın hesaba katmadığı bir şey var: duyguları...

Güçlü bir kadındı Diana, onu pek fazla düşünmüyordu.
Sadece günbatımında.
Sonra bir de gündoğumunda ve sabah, öğle, ikindi ve akşam vakitlerinde...


Açıkçası ben kadın karakterimizi çok sevdim. Böyle pısırık, kendine güveni olmayan karakterlerden değildi. Zaten öyle olsaydı böyle bir anlaşmaya cesaret edemezdi. Ashcroft'u da sevdim ama bir o kadar da sinir oldum. Kız seni kullanmış, kandırmış sen hemen "Ben Diana'sız yapamam." moduna giriyorsun. Tamam aşk pek çok şeyi affeder ama bu kadar da çabuk değil.

Kendini konuşmaya zorladı. "Şehre... şey... görüp geçirmek için geldim."
"Ne güzel. Peki ama size göre ben bu şehrin gezilip görülecek yerlerinden biri miyim, Londra Kulesi gibi mesela?"

İkilinin arasında geçen konuşmaları okumak oldukça zevkliydi. Bu konuşmalar da olmasa muhtemelen sıkılır ve kitabı yarım bırakırdım. Aslında historical geçmişim üç ya da dört kitap olduğundan benim için değerlendirme yapmak çok zor. Çünkü kafamda karşılaştırabileceğim bir şey yok. O yüzden sadece sevdiğim ve sevmediğim yerlere göre puan vereceğim.

Başka kitaplarda yine şansımı denerim muhtemelen ama bunun uzun bir aradan sonra olacağını düşünüyorum. Eğer bu tür için önerebilecekleriniz varsa çok memnun oldum. ^^

3/5







5 yorum:

  1. ben bu kitabı senin yorumunla beğendim ;dile getirmeden es geçemedim bu yazıyı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun için. :') Türü seviyorsan, beğenirsin belki. ^^

      Sil
    2. laf aramızda kitap okumaya sabrım yok.. ama saatlerce bilgisayar başında her türlü yazıyı okuyorum sıkılmadan :( kötü bi durum

      Sil
    3. Bence henüz kendine tam olarak hitap eden kitabı ya da türü bulamamışsın. Onu bulduğun an sabrın da artacak, heyecanın da. :')

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...